When Style Matters

Людмил Василев

Людмил Василев е собственик и основен татуист в студио „Меджик Нийдъл“. Започва кариерата си на професионален тату артист в начлото на 90-те. След 27г в занаята и спечелени повече от 30 национални и международни награди, името му е едно от най-добре познатите не само в страната, но и в Европа. През годините, паралелно с татуировките, Людмил се занимава и с много странични арт-проекти: създава серия машини за татуиране, организатор и съорганизатор е на фестивали за татуировки, провежда курсове и семинари за татуисти тн.  Дава множесто интервюта в телевизионни предавания и за печатни медии, свързани с татуировката като история и изкуство.

Страстта му към рисуването се простира отвъд пределите на татуировките, към рисуване също на маслени картини, акварели и графики. Отличните отзиви и препоръки за работата му го отвеждат до многократни гостувания в различни студиа за татуировки в Швейцария, Германия, Австрия, Италия и др. 

Безспорният авторитет и дългогодишен опит му осигуряват място в съдийските комисии на много тату-конвенции и конкурси в страната и чужбина. Людмил Василев специализира в черно-бели (черно-сиви) татуирвки в стил фото реализъм и сюр-реализъм. Специфичният му маниер на работа с особен фокус към детайлите прави стила му уникален и разпознаваем. Татуировките му са синоним на безкомпромисен перфекционизъм!!!